^

TENGERDYNÉ ÁGI – GIANRATAN KAUR

 

Gerinc - Hatha - Kundaliní jógaoktató

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gurmukhi spirituális nevét; Gianratan Kaur-t, a Kundaliní Yoga ősi rendszerétől kapta 2012-ben. Azt jelenti; Isten különlegesen bölcs gyöngyszeme.

 

Ági 2008-ban súlyos pajzsmirigy gyulladás, Quervans féle krónikus elváltozás következtében kórházba került és szteroidos kezelésekkel sikerült csak túlélnie az életveszélyes és majd egy évig félrekezelt állapotot. A pajzsmirigyében, vérében, hormonrendszerében előrehaladott, egészségestől merőben eltérő állapotból kiutat a nyugati orvoslás, csupán szteroidok hosszú évekig tartó alkalmazásával látta. A szteroidok mellékhatásai, általuk keltett fizikai, mentális tünetek arra ösztökélték Gianratan-t, hogy maga vegye kézbe, egészen mélyre  ásva, a lélek szintjén saját gyógyulását.

 

Ekkor kötelezte el magát, a jógának. Eleinte Sivananda Jógat gyakorolt és kifejezetten a pajzsmirigyre ható gyakorlatokra összpontosított. Ezután merészkedett a Vinyasa és Ashtanga stílusok irányába. Ekkor már önhatalmúlag fokozatosan elhagyta a gyógyszerek szedését és belülről formázta sorsát, napi spirituális gyakorlatai által.

 

Súlya visszaállt a 40 évvel ezelőtti állapotra, vérképe újra tökéletes lett, teste és elméje visszanyerte erejét és rugalmasságát. Sikeres gyógyulása arra ösztökélte, hogy másoknak is segítsen visszatalálni önmagukhoz, a velünk született öngyógyító mechanizmusok bekapcsolásában. Elvégzett előbb egy Hatha/Gerinc Jógatanári tanfolyamot, majd kesőbb a Kundaliní és Vinyása, Yin berkein belül is szerzett tanítási tapasztalatokat. Jelenleg RYT 200 (YA USA) Nemzetközi Tanúsítvánnyal rendelkezik. Hobbija és elhivatottsága a jóga tanítása, melyet odaadással és legnagyobb elszántsággal, eleganciával végez, napi fókuszált gyakorlása mellett.

 

Elérhetőségei:

e-mail:                    gianratankaur1@gmail.com

tel.:                         (36) 30 954 6854