Időpont: 2018. október 26. 10:00 – 12:00

Hozzájárulás: ingyenes

Foglalkozás vezető: Kosináné Dr. Krómer Zsuzsanna hordozási tanácsadó

A foglalkozásra bejelentkezés szükséges a www.harmoniajogastudio.hu bejelentkezés menü alatt.

Ha szeretnéd babádat hordozni, de nem igazodsz ki a sokféle technika és kendők sokaságában, ha vannak kérdéseid, de nem tudod, kihez forduljál, várunk szeretettel!

A megfelelő eszközzel a születés pillanatától akár 4-5 éves korig is lehet hordozni. (A gyermekágyi időszakban csak mértékkel, az a regenerálódás ideje.)

Mikor egy baba világra jön, minden új neki, és többnyire minden új nekünk is.

9 hónapnyi szimbiózist nem lehet egyik pillanatról a másikra elengedni egyik félnek sem. Épp ezért szokták az első időszakot negyedik trimeszternek hívni. A baba, és valljuk be őszintén, az anya igénye is a folyamatos testkontaktus, ami sajnos nem mindig valósítható meg könnyen, pedig a kicsi fejlődéséhez és életben maradásához is elengedhetetlen.

Az első hetek, a gyermekágyi időszak, az összehangolódás és az anya regenerálódásának ideje. Azonban sokszor ilyenkor nincs segítség, az alapvető házimunkákat viszont nincs aki elvégezze.
Ez utóbbi plusz indok lehet a hordozásra.

A baba szemszögéből nézve fontos információ, hogy a testi kontaktus segíti az idegrendszer, a stresszkontroll fejlődését. A folyamatos együtt mozgás, illetve a kicsi testének mikromozgásainak hatására fejlődik az egyensúlyérzék, az izomzat, illetve a megfelelő pozíció segíti a csípő fejlődését is.
A szülő közelsége és gyors reakciója a baba jelzéseire növeli a kicsi biztonságérzetét, melynek hosszútávú hatásai is vannak.
Az sem elhanyagolható, hogy a szülői is nyugodtabb, ha folyamatosan észleli a baba jelzéseit, és nem kell mindig oda szaladgálnia hozzá, hogy megnézze, minden rendben van- e.

Sokakban felmerül azonban a félelem, kétely, hogy biztonságos- e. Kap levegőt, nem nyomódik össze, nem árt a gerincének?

Ezekről a kérdésekről, a hordozási technikákról is beszélgetünk és a felmerülő további kérdésekre igyekszünk választ adni Nektek.

 

A PROGRAM MINDEN ÉRDEKLŐDŐ SZÁMÁRA INGYENES!

 Időpont: 2018. október 26. 10:00-12:00

A foglalkozásra bejelentkezés szükséges ITT.

Foglalkozás vezető: Kosináné Dr. Krómer Zsuzsanna, két gyermek Anyukája, hordozási tanácsadó