Hegedüs Edina, Nárájaní

Sívananda jógaoktató, Vaisnava jógamester, a Magyar Jógaoktatók Szövetségének minősített vezető jógaoktatója

Először stressz oldást kerestem. Jártam jógázgatni, csináltam, amit a többiek. De nem volt a lelkem kielégítve. Valami mást akartam.

Közben nagy fejest ugrottam kis vízbe és eltörtem egy csigolyám ívét. Ezzel a gerincsérüléssel jógáztam, gondoltam ez jót tesz… Nem tett jót. Fél bénán próbáltam élni a fájdalommal. Közgyógyellátás, orvosok, röntgen, MR és műtét… de ezt nem hagytam. Porckorong sérvek, súlyos csigolyacsúszás, ívszakadás. De azt gondoltam, hogy valahogy ezt vissza lehet fordítani! Elkezdtem tanulni: gyógytornászoktól, reumatológusoktól, jógaoktatótól. Tanultam gerincterápiát jógával, jóga-oktatói képzésre jártam, elvégeztem egy főiskolát jógamester szakon. És jól gondoltam: a jóga tényleg jó. Csodát tesz a testtel, lélekkel, de csak ha tisztában vagyunk vele, hogy mi is az a jóga! Össze-vissza tornázással rontottam a gerincsérülésemet és helyes gyakorlással javítottam fel az állapotát. Óriási különbség!

Közben megtaláltam a saját lelki tanítómesteremet, a tradíciót ahová tartozni akartam, amit képviselek, élek és tanítok.

„Vannak napok amikor úgy érzed minden összeomlott… De hidd el, nincs ezzel baj… hiszen ez is csak erőt ad, hogy tovább tedd a dolgodat és eljuss a célodhoz, ami miatt itt vagy.”

Infó

Telefon: +36 70 322 7487
E-mail: edina.joga@gmail.hu

 

Szakterület

Sívananda jóga