Jin jóga

A jin jóga megtanít valóban figyelni, nincs lehetőség ki- és beugrálni a pózokba és a kényelmetlen pózokban eltöltött hosszú idő megtanít “lenni”, “elfogadni, ami van” az adott pillanatban, lélegzünk, lazulunk és lélegzünk…
A jóga gyakorlás fizikai része alapvetően jang jellegű, hisz akarat és izomerő kell hozzá. Az erő dominál, fejlődnek az izmok és az állóképesség.
A jin jógázás ezzel ellentétes, az önmagunkkal szembeni elengedésnek adunk teret.
A jin pózokban teljesen el kell lazulni – ami talán a legnehezebb feladat a mai maszkulin életünkben – el kell ernyeszteni az izmokat, a szöveteket a csontokig bezárólag. Ez a jógatípus lehetővé teszi a test mélyebb rétegeinek elérését. A pózokat három, öt vagy akár húsz percig tartjuk ki. A pózban eltöltött idő a meditációban eltöltött időhöz hasonlítható.
A korral az ízületek mozgékonysága csökken, és a jin jóga egy csodálatos módszer, hogy fenntartsuk ezt a mozgékonyságot, amivel sokan azt gondolják, hogy nem kell foglalkozni addig, amíg egyszer csak észreveszik, hogy már nincs.

A jin jógát gyakran használják függőséget, evési zavarokat, szorongást és mély fájdalmat vagy traumát kezelő programok során. Akik elkezdik gyakorolni, legalább 3-4 alkalom szükséges ahhoz, hogy valódi véleményt alkossanak róla. És tévedés azt hinni, hogy ez a jógatípus csak nőknek szól! Sőt! Érdemes megtapasztalni a férfiaknak is a jinben rejlő lehetőségeket.

harmónia-jóga-hatha-jóga-aranykor-jóga-babás-jóga

Email

info@harmoniajogastudio.hu

Telefon

+36 20 439 4201

Cím

2330 Dunaharaszti, Fő út 122.
A Harmónia Jóga Stúdió a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített stúdió.

Írj nekünk üzenetet!

13 + 12 =