Június 5. péntek. Buddha születésének, megvilágosodásának és parinirvánába való távozásának ünnepe. Ezt a kiemelkedő buddhista ünnepnapot sokan Tízmilliószoros napként, szerencsenapként ismerik. Ilyenkor Ázsiában szokás kismadarakat vásárolni, hogy aztán szabadon engedhessék őket, így vezetve a szabadsághoz, a boldogsághoz és végső soron a megvilágosodáshoz.
Az örömön és a tudatosságon van a hangsúly.
Ezen a napon minden gondolt és kimondott szó tízmilliószoros erővel hat. Éppen ezért légy tudatában mindennek, amit teszel és gondolsz.
A szavaknak, gondolatoknak hihetetlen ereje van! Pld. ha folyamatosan azt mondogatod magadnak, hogy “én nem vagyok képes…., én nem érdemlem meg…., én ezt nem tudom….” egy idő után el is fogod hinni. Ha azt mondanák, hogy gyógyíthatatlan beteg vagy, valószínűleg feladnál sok mindent. A sejtjeid ennek a szónak a hatása alatt fognak működni. De ha pozitív megerősítéseket küldesz magadnak vagy másoknak, azok is ugyanígy hatnak.
Próbáld ki! Reggel, mikor ébredsz, dicsérd meg magad, kezdd ezzel a napot! Persze lehet, hogy elfelejted, ezért írd fel magadnak, hogy ez legyen az első teendőd ébredés után. Tényleg néhány másodperc az egész! Mindezt elkezdheted ma! A Tízmilliószoros napon!