A tánc ősi ösztönös mozgása mindenkiben benne van, a ritmus, a szívünk dobbanására átmozgatja, felszabadítja, energiával tölti fel a testet, lelket.  A tánc a test rugalmasságát fokozza, kreativitásunkat felébreszti, testtudatosságunkat, nőiségünket emeli.

A mozgásmeditáció éber állapotban zenére, térre, egymásra hangoldódva, akár témaorientált kérdésekkel és válaszokkal felszabadítja a bennünk rejlő testi vagy lelki szinten rejlő feszültségeket, áramlás elakadásokat, a belső tűz erejével, a víz mélységeivel, a fa elem rugalmasságával tölti meg energia rendszerünket.

A bemelegítés során alkalmazzuk a japán mozgásterápia do-in gyakorlatait is, mely során elmélyült, fókuszált mozgással, légzőgyakorlatokkal, nyújtással, relaxációval támogatjuk saját testi-lelki-mentális egészségünket.  Erről bővebben az önállóan látogatható do-in foglalkozások alkalmával is megtapasztalásokat szerezhetsz.

A táncból a modern és jazztánc alapelemeivel izoláljuk, mobilizáljuk a testünket, izmainkat, ízületeinket, s tesszük hajlékonyabbá, feszesebbé a szabad tánc kibontakozása előtt.

A közös táncos utazásunk során megtapasztalhatjuk, hogy a belső figyelemmel végzett különféle tempóban átélt mozgások, lépések után frissebbnek, felszabadultabbnak, energikusabbnak érezhetjük magunkat. Elindulhatnak gondolataink, érzéseink is, amik épp most fókuszban vannak életünkben, foglalkoztatnak. Ezekre is válaszokat kaphatunk magunknak a szabad mozgás élménye által.

A zenei válogatásaim segítik a mozgásban való elmélyülést, elmerülést, emelkedést. A zenék harmonikusan illeszkednek finom lelki minőségeinkhez, klasszikus, autentikus zenei hangzásokkal.

Fokozatos elcsendesedéssel és csendes realxációban integráljuk mindazt a táncos óránk végén, amit átéltünk. Élményeink megosztása fontos lezáró része a tánc- és mozgásmeditációnknak.

Előképzettséget a foglalkozás nem igényel. Táncolni mindenki tud!

Egy táncfoglalkozás 120 perces.

Oktató: Jakab Éva

Elérhetősége: +36 30 9855 347

Event Timeslots (1)

Péntek
-
Szerkesztő Szerkesztő