Veres Mónika

Okleveles Iyengar jóga oktató, Intermediate Senior I.

Csípőficammal születtem, a szüleim olyan későn jutottak el velem az orvoshoz, hogy már hiába tették rám az úgynevezett ‘kengyel’-t az ízület már nem tudott a helyére kerülni. Kiskamasz koromig csak annyit éreztem, hogy nehezebb a mozgás, ennek ellenére folyamatosan sportoltam. A mozgás már akkor is lételemem volt. Atlétika, hosszútávfutás, ritmikus sportgimnasztika és a szokásos, ugrókötelezés, egyebek, ahogy az egy izgő-mozgó kislánytól elvárható. 15 évesen beleszerettem az aerobikba, hetente négyszer jártam edzésre.

Elkezdett fájni a csípőm, de azt hittem, hogy csak valamit nem jól csinálok. Az évek alatt fitness oktatói, személyi edzői, gerincterapeuta képesítést szereztem. Tanítottam, terápiákat tartottam, de a saját fájdalmam maradt. Huszonéves koromban egyik kedves barátnőm elcsábított egy jóga órára, ami után rögtön tudtam, ez valami más, mint ami eddig volt. Szinte az összes jóga stílust kipróbáltam, mind adott valamit, jógaoktató és kismama és babás jóga oktató lettem, de a fájdalom még mindig maradt.

Aztán végre, 30 évesen egymásra találtunk: az lyengar jóga és én és elmúlt a fájdalom. Hogy még jobban megértsem az emberi test és lélek összefüggéseit, elvégeztem egy természtgyógyász főiskolát. Így ha valaki egy orvosi lelettel érkezik hozzám, célirányosan tudom összeállítani a számára leghatékonyabb jóga gyakorlatsort.

„A tapasztalat nem az, ami veled megtörténik. A tapasztalat az, hogy kezeled azt, ami veled történik.”

Infó

Telefon: +36 20 986 2737
 Web: www.veresmonika.hu

 

Szakterület

Iyengar jóga