Akár hetente egyszer, vagy akár minden nap, ha rálépsz a jógaszőnyegedre, fel kell ismerned azokat az előnyöket, amiket a jóga hoz az életedbe. Lehet, hogy meg sem tudod magyarázni, hogy mi az a finom változás, ami bekövetkezik, de tény, hogy valami transzformálódik.

A FLOW élmény

A jógát – ha a testgyakorlatukat tekintjük – többféleképpen lehet végezni. Lehet statikusan, rövid ideig kitartva, lehet hosszabb időt, lélegzetet eltölteni benne, de lehet akár rövid ideig is érinteni egy-egy testtartást. Ilyenkor egyik ászanából (testtartásból) a másikba áramlunk folyamatosan. Az átmenet, amikor is éppen „elhagyjuk” az ászanát és „belépünk” egy másikba, ugyanolyan fontos, mint maga az ászana. Ahogy összefűzzük azokat, figyelmünket megtartva a légzésen, létrejön egyfajta meditatív áramlás. Ez pedig segít elcsendesíteni az elmét és segíti a befelé figyelést.

Ez az a flow élmény, amely arra emlékeztet, hogy a jóga egy élethosszig tartó utazás, nem pedig egy végponttal rendelkező cél. Élvezzük a köztes pillanatokat is, ahogy a lélegzet mozgat bennünket.

Mindemellett a lassú mozgás biztonságosabb, fejleszti a testtudatot, nagyobb kihívást jelent az izmoknak, mint csak a lendületre hagyatkozni, hogy eljusson a gyakorló A-ból B-be.

Ha szeretnéd megtapasztalni Te is a flow élményt, gyere és próbáld ki a hétfő esti női flowt vagy a csütörtök esti gerincközpontú flow óráinkat.

Bejelentkezés: Harmónia Jógastúdió

NAMASTE

Együd Kriszta