A folyamatos tiltás és veszélyre figyelmeztetés egy olyan ösztönt alakít ki bennünk, ami nem engedi a jót és a szépet észrevenni.

Kellenek-e a szabályok?

Sokat szoktam mostanában azt érezni, legfőképpen a kisfiam nevelése közben, hogy rengeteg új, esetenként felesleges szabályt találtunk ki saját magunknak, melynek köszönhetően egy álbiztonság érzetet nyújtunk magunk és a környezetünk részére. Visszagondolva a gyerekkorunk könnyed időszakára és a mostani rohanó, információkból szinte kimeríthetetlen tudással bíró napjainkra, azt kell beismerjem, hogy a rengeteg tudás, amit megszerzünk, egyben gátat szab annak, hogy könnyedebb módon, egyszerűbben megéljük illetőleg meg merjük élni a napjainkat. A folyamatos tiltás és veszélyre figyelmeztetés egy olyan ösztönt alakít ki bennünk, ami nem engedi a jót és a szépet észrevenni. Olvasható több olyan betegség, olyan kórkép, amit korábban a 90-es és 2000-es években csak urbán legendaként hallhattunk. Ezek sajnálatosan mára már a mindennapjaink részévé váltak.

Ezzel kapcsolatosan olvastam egy buddhista tanító tanácsát, és Ő mosolyogva tanácsként csak ennyit mondott, „Ne azt figyeljétek, ami nem sikerül, és ne folyamatosan arra gondoljatok, hogy mi történhet, helyette ÉLVEZZÉTEK és ÉLJÉTEK meg a pillanatot, ugyanis minden pillanatnak megvan a maga gyönyörűsége és rezgése, csak nem veszitek észre a folyamatos aggódás miatt. Bízz a saját elméd éberségében, amitől kell, mindig meg fog védeni”.

Ez egy apró tanács egy tökéletes példán keresztül megmutatva! Emlék. Mit gondolsz, melyik emlék, pillanat a maradandóbb és szebb: amit a kamera lencséjén keresztül látsz, míg exponál a géped, avagy az, amikor „csak” ott vagy a térben és időben és egyszerűen élvezed amit látsz?

Legyen szép minden pillanatotok!♥

És ha szeretnél egy picit a jelenben lenni, tudunk segíteni: mi a Harmónia Jógastúdióban azon vagyunk, hogy a hozzánk betérők elfelejtsék a napi gondokat, az elméjük zakatolását megállítsuk és hozzásegítsük gyakorlóinkat a jelen megtapasztalásához. Ha szeretnéd kipróbálni, itt tudsz jelentkezni: Harmónia Jógastúdió.

NAMASTE

Együd Kriszta