Ha gyakran fáj a fejed vagy gond van a látásoddal, erősítsd meg a harmadik szem csakra energiáit a jóga segítségével! A homlokcsakra a nyugalmad kulcsa.

A harmadik szem csakra a megnyugvásod kulcsa

A harmadik szem csakra, azaz a homlokcsakra más, mint az eddig megismert csakrák. A harmadik szem csakra ugyanis túlmutat a földi dolgokon, és inkább szellemi, mentális síkban értelmezendő. De mit jelent ez? Mi a jelentősége, milyen szerepet játszik az életünkben?

A homlokcsakra az elhelyezkedéséből is adódóan sokkal inkább rólunk, a bennünk lévő szellemi lényről szól. Az intuíciók és a mindent magába foglaló szeretet játszik itt a legnagyobb szerepet. Nem véletlenül ábrázolják ezt a csakrát harmadik szemként, azaz olyan isteni látásmódként, amely túllép a saját egónkon és helyre teszi a világhoz, az emberekhez és saját magunkhoz való viszonyulásunkat is.

A harmadik szem csakra energiaáramlásai ugyanis azt erősítik, hogy vagyunk, hogy létezünk, és ebből kifolyólag felelősséggel is tartozunk magunkért, a tetteinkért, a gondolatainkért.

A harmadik szem csakra szerepe a mindennapjainkban

A tudatos és nem tudatos jelenlét színtere ez, ahol bízva a földön túli erőkben és energiákban megtaláljuk a helyünket és szerepünket a világban:

 • Mértékletességet,
 • bűnbánatot,
 • tisztánlátást tanulunk, és
 • felfedezzük a hatodik érzékünket.

A Lelki Tudományok Alapítványa azt mondja, hogy a hatodik érzék az a képességünk, amellyel képesek vagyunk az angyalok, szellemek, a mennyország, Isten érzékelésére, valamint a segítségével megérthetünk olyan ok-okozati összefüggéseket amelyek túlmutatnak az intellektusunkon. A hatodik érzék tehát érzéken túli érzékelés, látnoki képesség, előérzet, intuíció, és mint ilyen, fejleszthető.

Miért fontos, hogy foglalkozzunk a harmadik szem csakra energiáival?

Még ha nem is vagy teljesen spirituális beállítottságú, azt te is elfogadhatod, hogy véletlenek nincsenek, hogy mindennek megvan a maga oka és hogy semmi sem történik cél nélkül. Az más kérdés, hogy az adott helyzetekben gyakran nem látjuk a miértek magyarázatait, ami nagyon bosszantó vagy egyenesen elkeserítő tud lenni. A harmadik szem csakra erősítésével azonban közelebb kerülhetünk ahhoz a nyugalmi állapothoz, amely már nem keresi a miértekre a választ, hanem egyszerűen csak elfogadja a sorsszerűséget.

Ha egy kicsit befelé figyelsz, találkozhatsz a saját lelkeddel, felfigyelhetsz a megérzéseidre, a belső látásod erejére. Kövesd az intuíciódat, mondja a jóga, de mi túl gyors életet élünk ahhoz, hogy megfogadjuk ezt a tanácsot.

Milyen gondok utalnak a harmadik szem csakra nem megfelelő működésére?

Ha gyakran fáj a fejed, ha keveset nevetsz, ha túl komolyan veszed magadat vagy a világot, akkor a homlokcsakrádban elakadás lehet.

 • A túlságosan realista, illetve materialista gondolkodásmód, vagy
 • önmagunk lekicsinylése, továbbá
 • az egyértelmű dolgok elhessegetése,
 • az „inkább nem látom, tehát nincs” választása,
 • a jelenből való elmenekülés a múltba vagy épp a jövő sürgetése

mind odáig vezet, hogy felborul benned az egyensúly. A harmadik szem csakra ugyanis nemcsak a gondolkodás, hanem a látás területét is felöleli. Ha pedig ez nincs rendben, akkor jönnek a migrének és a látásproblémák.

Hogyan erősíthetjük meg a harmadik szem csakrát?

Mivel ez nem fizikai sík, érdemes inkább rendet tenni magunkban és magunk körül.

 1. Dobj ki minden felesleges tárgyat, amely akadályoz az elmélyülésben, a hétköznapokban is fontos befelé fordulásban.
 2. Ne ragaszkodj a mai világ anyagias szemléletéhez.
 3. Fogadd el, hogy erős vagy és erőd a lelkedben rejlik.
 4. Igyekezz többször is „kapcsolatot teremteni” a földön túli dolgokkal akár úgy, hogy esténként az égboltot fürkészed.
 5. Olvass és meditálj sokat. Nyugtasd meg az elmédet.
 6. Csitítsd le az egódat jógagyakorlatokkal és relaxációval.

 Ez utóbbira (is) szívesen megtanítalak, ha ellátogatsz a Harmónia Jógastúdióba. Ott a kérdéseidet is nyugodtan felteheted.

Szeretettel várlak.

NAMASTE

Együd Kriszta