Anyának lenni nem könnyű, de nem is mondta senki, hogy az. A jóga segítségével azonban sokkal nyugodtabb és fittebb anyák lehetünk. Erről írtam nektek ma.

A jóga segít az Anyaságban

 

Anyának lenni állapot. Nem tudom jobban megfogalmazni ezt az érzést. Egy teljesen más állapot, mint amilyenben az ember előtte élt. Megváltoztathatatlan, de szerencsére megismételhető. Annyiszor, akárhányszor az embernek csak gyermeke születik, vagy gyermeket fogad örökbe. Egy állapot, hiszen a gyermekek tényleg fenekestől felfordítják az ember életét. És hogy miért beszélek erről a Harmónia Jógastúdió oldalán? Mert a jóga ebben is a segítségemre volt és van.

 

Légy Te is boldoga Anya a jóga segítségével!

Anya vagyok és jógaoktató. Kétszeres anya, akinek a gyermekei nagy korkülönbséggel születtek. Ha nem lenne a jóga az életem része, soha nem hittem volna, hogy mindez így lehetséges. Mert rengeteg kétely, kérdés fogalmazódott meg bennem is, akárcsak mindenkiben, aki anya szeretne lenni. De a jóga ezúttal is, mint mindig, megmutatta hihetetlen erejét.

Több oldalról is:

  • regenerálta a testem az első anyává válásom után,
  • felkészítette a testem a második gyermekem születésére,
  • megerősítette a lelkem a gyermekneveléshez és persze
  • lenyugtatja az idegeimet ugyanehhez.

Mert anyának lenni azért nem egy relax-állapot. Ha te is szülő vagy, biztosan aláírod.

Anyának lenni nem könnyű

  • Amikor évekig nem alszol, mert a gyermekeid úgy döntöttek, hogy az neked jó.
  • Amikor napközben nincs egy perc nyugtod sem, mert a gyermekeid azt hiszik, te csak azért vagy, hogy nekik ugrálj.
  • Amikor nincsen hétvégéd, mert a gyermekeid nem ismerik a szombat-vasárnap fogalmát.

Ismerős, ugye?

Én már nem vagyok húszéves, de a jógának köszönhetően meg sem fordul a fejemben a korom. Szokták mondani, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Én kortalannak, ha szabad ilyet írni. És mindezt azért, mert az anyaság és a jóga is kortalan. A kettő együtt pedig duplán is.

Hiszen egy anya nem szűnik meg anyának lenni. Onnantól kezdve, hogy gyermekeink vannak, már nincs visszaút. Az pedig, hogy hány évesen válunk anyává, majdhogynem mindegy.

A jóga hasonlóan viszonyul hozzánk. Bármikor el lehet kezdeni, és semmi értelme abbahagyni. Ha próbáltad, tudod.

A jóga oldja az Anyák feszültségét

 

Nálunk a nagylányom is jógázik, és a kicsi is azt teszi, bár nem tudatosan. Utánzó korszakában van, így jókat derülök az édes mozdulatain. Ha pedig túlzásba viszi az aktivitást, és én éppen nem vagyok ehhez extrán mosolygós kedvemben, veszek néhány mélylevegőt. Igen, a jógalégzés mindig segít. Durvább esetekben viszont meg sem állok a napüdvözletig, ha hagyja, ha nem. Legfeljebb rám mászik közben, ami viszont mindig annyira vicces, hogy azonnal elpárolog az ember dühe.

És akkor még inkább érzem, hogy Anyának lenni csodás állapot.  A gyermekeim Édesanyjának lenni pedig kimondhatatlanul az.

Fokozhatnám még, de inkább gyere el hozzánk a Harmónia Jógastúdióba. Ismerd meg a jóga hatásait, és légy boldog, nyugodt Anya te is.

Boldog Anyák napját kívánok minden Anyukának a hétvégére (is)! 

 

Namaste

.