A napfonatcsakra azért felel, hogy tudjunk nemet mondani, az érzelmeinket feldolgozni és az akaratunkat érvényesíteni. Érd ezt el jógával! Leírtam, hogyan.

 

Napfonatcsakra – A belső erő

A napfonat csakrában összpontosul a belső erőnk, és ez az egyik legfontosabb területünk életünk irányításának szempontjából is. Ha láttál már fantasy filmeket (https://filmrakat.hu/filmek/fantasy-filmek/), akkor tudhatod, hogy ez a belső erő, amelyet csínek is nevezhetünk, mekkora hatalommal bír. Ez a hatalom azonban tényleg nem a fantázia szüleménye, hanem isteni teremtő erő. A te életed alapja.

A napfonatcsakrát, azaz a köldökcsakrát – nevéből kiindulva – a tested középvonalánál, azaz a köldök és gyomorszáj területén találod. Ha itt esetleg egészségügyi gondjaid vannak, biztos lehetsz benne, hogy problémád van a belső erőddel, és nehézségekbe ütközöl az életed irányításában.

 

 

A Napfonatcsakra jelentősége

A napfonatcsakra nem véletlenül van középen: „összeköti” a felső és alsó testet, vagyis az ellentéteket:

  • a jó és rossz párbaja,
  • a vágyak és azok be (nem) teljesülése,
  • az ösztön és a tanult viselkedésminták itt egyesülnek,

és ha azok nincsenek összhangban, mi sem érezzük majd jól magunkat. Ezért van az, hogy sokan erre a területre híznak, vagy ezen a területen vannak egészségügyi problémáik; a fenti kettősségek, az elfojtott érzelmek, vágyak, agresszió ugyanis mind-mind itt központosul, itt „emésztődik” meg.

Biztosan tudod te is, hogy ha sokat nyelünk az életben, ha nem aszerint éljük a napjainkat, ahogyan szeretnénk, akkor az a „gyomrunkra megy”. Mert az ember ilyen: nem tudunk mindent megemészteni. Az igazságtalanságot, a meg nem értettséget pedig végképp nem.

A napfonatcsakra felel azért, hogy a saját csatáinkat meg tudjuk vívni, hogy végre tudjunk nemet mondani, az érzelmeinket feldolgozni és az akaratunkat érvényesíteni.

 

 

 

Mit tehetsz azért, hogy a napfonatcsakra jól működjön?

Először is nagyon fontos a megfelelő légzés. Talán meglep, de a helytelen levegővétel (felületes légzés) is okozhat emésztési gondokat, hiszen nem juttatsz elegendő energiát a testedbe annak működéséhez. A 4 egyperces jógagyakorlat a stressz kezelésére című írásomban már kifejtettem, hogy általában kapkodva vesszük a levegőt, vagy olyan sűrűn, hogy észre sem vesszük. Pedig a jó nagy sóhajszerű levegővétel az egyik legjobb stresszoldó eszköz. Minél lassabban lélegzünk be, aztán minél lassabban ki, annál hamarabb megnyugszunk. Ez még persze nem az igazi jógalégzés, de kezdetnek mindenképpen tökéletes.

A teljes jógalégzést viszont gyorsan elsajátíthatod, ha eljössz a Harmónia Jógastúdió óráira. Ott ezen felül olyan ászanákat is megtanítok neked, amelyekkel nemcsak a napfonatcsakra megfelelő működését tudod támogatni, hanem az egész lényedét.

Szeretettel várlak.

 

Namaste

Együd Kriszta