Nem jársz csoportos jógaórára? Kifogásod van ellene? Én is összeírtam a nyolc leggyakoribbat, hogy segíthessek. Látogass meg a Harmónia Jógastúdióban!

A 8 leggyakoribb kifogás a csoportos jógaórákkal kapcsolatban

 

Sokan azért nem mernek eljárni jógaórákra, mert tartanak az ottani társaságtól. Pedzegettem már valamelyest ezt a témát, de úgy érzem, muszáj vele egy kicsit komolyabban foglalkozni.

Lássuk tehát, milyen kibúvók mögé bújunk akkor, amikor csoportos sportolásra, jelen esetben jógára lenne lehetőségünk? A következőket hallom a legtöbbször:

  1. Szégyellem magam mások előtt.
  2. Introvertált személyiség vagyok
  3. Nem szeretem a tömeget.
  4. Mindenki rajtam fog röhögni.
  5. Túlságosan izzadékony vagyok, nem szeretném, hogy ezt mások is lássák.
  6. Nem vagyok csinos, jógához való öltözékben pedig ez még feltűnőbb.
  7. Ügyetlen vagyok, és ez nagyon ciki.

Ez itt most csak hét abból a számtalan kifogásból, amelyek miatt akár te sem mersz vagy akarsz eljönni hozzánk a Harmónia Jóga Stúdióba. Van azonban még egy olyan indok, amellyel viszonylag gyakran találkozunk mi, jógaoktatók.

 

Az elkeserítő 8. kifogás

Még véletlenül sem a testtel, a kinézettel vagy az ügyetlenséggel kapcsolatos, hanem a többi jógázóval.

Nem tudom, észrevetted-e, miről szólt az imént felsorolt hét kifogás (a másodikat kivéve):

  • másokról,
  • a többi emberről,
  • a jógatársakról.

Még véletlenül sem rólad! Még véletlenül sem arról a személyről, aki szeretne harmóniába kerülni önmagával. Aki szeretné, ha a jóga megváltoztatná az életét. És ezt nagyon szomorúnak találom.

Mert a leggyakoribb, a 8. kifogás az, hogy nem jövök, mert XY is ott lesz.

Ha nem jógáznék, valószínűleg nem tudnék uralkodni a reakcióimon és automatikusan kijönne belőlem: „Mi van?! Ez kész óvoda.” Ott szokás ugyanis az, hogy nem játszom konyhásat, mert Évike is azzal játszik, vagy nem ülök le arra a székre, mert Pistike is azon ült.

Ha már egyszer eljutottál addig, hogy változtatni szeretnél, hogy tenni akarsz magadért, a testedért, a lelkedért, akkor tedd egészen! Onnantól kezdve, hogy eljössz a jógaórámra remélhetőleg egészen életed végéig. Mert ahogy a Jóga nem a jógaszőnyegen kezdődik, úgy nem is ott ér véget.

 

A jóga láthatatlanná tesz

 Amikor elkezdjük a csoportos foglalkozást, magunkba mélyedünk. A ráhangolódás ideje eleve arról szól, hogy kint hagyunk mindent, ami aznap történt. Ilyenkor már azt sem vesszük észre, ha valaki esetleg késve érkezik, hiszen igyekszünk tényleg befelé fordulni.  A gyakorlatok közben pedig eleve koncentrálunk, de nem a szomszéd Marikára, hanem a testünkre.

Hidd el, az, hogy nem veszed magad körül negatív, számodra visszahúzó emberekkel, még nem jelenti azt, hogy ne lehetnél velük egy jógacsoportban. Hiszen a csoportos jógaórák nem olyanok, mint egy kézilabda-edzés, ahol a csapatszellem dominál és csapatjátékosnak kell lenned.

A csoportos jógaóra pusztán annyit jelent, hogy több – maximum 10-12 – ember gyakorol egyszerre magába mélyedve. Még véletlenül sem foglalkoznak mással, nemhogy másokkal. A pozitív energiák összeadódnak és mindenki felfrissülve, kicserélődve fejezi be az órát.

Ha neked az elfogadással van gondod, és úgy véled, ezt az utolsó kifogást sosem tudnád legyőzni, még inkább javaslom a jógát. Segítek neked, csak gyere el hozzánk. Itt a jóga segítségével tényleg láthatatlanná válhatsz mások számára.

Namaste

.