Ha gondod van a kapcsolataidban, vagy nehezen megy az elfogadás, próbáld ki a jógát. A jóga a legjobb út ahhoz, hogy megtaláld a békét kívül és belül is.

A jóga hatása a társas kapcsolatainkra

 

Hogy jön össze ez a két fogalom? Nem, nem arra gondolok, hogy csoportos jógaórán gyakoroljuk a társas és szociális együttlét szabályait. Sokkal inkább arra, hogy milyen hatással lehet a jóga a társas kapcsolatainkra. Hiszen úgy is a házasság hetében járunk, aktuális tehát a téma.

Közvetlenül természetesen a jóga nem gyakorol hatást a családi életünkre, a párkapcsolatunkra, a gyerekeinkkel vagy épp a kollégáinkkal való érintkezéseinkre. Közvetve viszont mindenképp. Hogy hogyan? Általad.

 

Hogyan hat a jóga?

Általad, aki gyakorlod a jógát. Nem mondok újat azzal, hogy a jóga felér egy lelki „agymosással”. Ha már régóta jógázol, akkor magadon is tapasztalhatod a jóga jótékony hatásait.

  • kisimultabb vagy kívül-belül,
  • mosolygósabbá váltál,
  • elfogadóbbá a környezeteddel szemben,
  • testileg rugalmasabbá,
  • könnyedebbé,
  • erősebbé.

Ha viszont még csak most kezdenél el jógázni, inkább csak hiszed, de nem ismered ezeket a hatásokat. Valószínűleg azért is gondolkozol a jógán, mert hallottad, hogy csak jót tehet neked. Ahogy a kapcsolataidnak Mis a jógának köszönhetően megváltozott éned miatt.

 

Mi kell egy jó kapcsolathoz?

 

Hiszem, hogy elsősorban elfogadás. El kell fogadnunk a partnerünket, de ehhez mindenekelőtt magunkat. Nem is tudom, melyik a nehezebb. Most lehet, hogy úgy hiszed, a szerelmes embereknél fel sem merül a párjuk el nem fogadása. Valóban, az elején ott van az a rózsaszín köd, amely nem engedi látni az igazi embert, a társad hétköznapi lényét, lényegét. Aztán a köd feloszlik és ti ott maradtok pőrén egymásnak. Itt jön képbe az elfogadás, amelyet, ha gyakorolsz, a kapcsolatotok akár örök életű is lehet. Az elfogadás viszont egy nagyon-nagyon nehéz dolog. Mert közben hat ránk a világ, a mindennapok kálváriája, az ebből fakadó stressz, és sorolhatnám még. A jóga pont abban segít, hogy a külső hatások ne vegyék át fölötted a hatalmat.

Ha visszaolvasod a blogon, láthatod, hogy a jóga

  • koncentráció,
  • tudatosság,
  • út az önismeret és
  • út a megbékélés felé.

Ebből pedig egyenesen következik az elfogadás. Gyere és jógázz nálunk, a Harmónia Jógastúdióban

Itt mindenre megtanítunk, amire szükséged lehet egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolathoz, egy nyugodt élethez. Ha kezdő vagy, ne hagyd ki a szombaton induló jógatanfolyamomat sem. Közelebb fog hozni önmagadhoz.

 

Namaste

.