A jóga olyan elemi erővel hat a testre, a lélekre, a szellemre egyaránt, hogy nem maradhat bennünk semmi hazugság. Ideje bemutatkoznod az igazi énednek!

A jóga felszínre hozza az igazi ÉNedet

 

Ha a jóga ember lenne, bűvésznek, illuzionistának esetleg egyenesen varázslónak tartanánk. Olyan mértékben van ugyanis hatással az emberre, hogy az látszólag „kifordul” önmagából. Mindjárt elmagyarázom, pontosan mire is gondolok.

Nem tudom, voltál-e már olyan helyzetben, amikor teljesen magadba néztél. Úgy isten igazából. Vagy csak hosszan belebámultál a tükörbe és megláttad a valódi hangulatodat a szemeidben. Ha igen, akkor valószínűleg átéltél valamilyen érzelmi változást. Vagy teljesen lenyugodtál, vagy épp sírva fakadtál. Az ilyen helyzetekben általában inkább az utóbbi szokott történni.

 

Mi történik az emberrel, ha jógaórán elcsendesedik?

Közelebb kerül önmagához. Közelebb kerül ahhoz a valódi énjéhez, akit a mindennapokban elnyom. Elnyom, mert minden szituációhoz, minden szerephez van egy énünk. Vagyis mindig másképp fordulunk a világ felé:

  1. szülőként a gyermekek felé,
  2. beosztottként a főnök felé, esetleg
  3. főnökként a beosztottjaink felé,
  4. támogató társként a kedvesünk felé,
  5. harcos amazonként vagy katonaként a gyermekeink tanárai felé és
  6. kisgyermekként a szüleink felé.

Vagyis nagyon ritkán mutatjuk meg saját magunkat az énünk felé. Sőt nem is tudjuk már a nagy élésben, kik is vagyunk valójában. Talán sejtjük még, talán emlékszünk rá gyermekkorunkból, de a különböző szerepeknek való megfelelés közben elveszítettük magunkat.

Ezért történhet meg az, hogy egy hosszabb elmélyüléskor, elcsendesedéskor fáj a találkozás. És ezért történhet meg az, hogy a jógaórán is felszínre törnek fájdalmaink.

A jóga mentális hatásai

Nem ritka, hogy a tanítványaim a jógaórák közben könnyeikkel küszködnek, esetleg zokognak, vagy épp dühkitörésektől szenvednek. A jóga ugyanis olyan elemi erővel hat az emberre, a testre, a lélekre, a szellemre egyaránt, hogy nem maradhat benne semmi hazugság. Előbb vagy utóbb magad is szembesülni fogsz ezzel, ha rendszeresen és odafigyelve jógázol.

Írtam már róla, hogy a jógát nem is lehet máshogy, csak koncentrálva gyakorolni.

Ilyenkor az elme teljesen kitisztul, a lélek megnyugszik, a test minden pontja az ászanákra összpontosít. Ez az az állapot, amely az ember saját igaza.

Ne ijedj meg hát, ha rajtad is erőt vesz a sírás, ha kiborulsz vagy ha épp dühös leszel. Attól függően, hogy mennyi keserűséget cipelsz magadban, jelentkezhetnek erősebben vagy gyengébben ezek az érzések. De mindenképpen tisztulni fogsz, ezért jó, ha előre felkészülsz rá.

Szeretettel várlak a Harmónia Jógastúdióban, ahol újra találkozhatsz önmagaddal.

Namaste

.