Do-in japán mozgásterápia

A do-in (ejtsd:doin) átmozgatja, felszabadítja a stressz által megterhelt izmokat, energetizálja, frissíti a testet, szellemet. Rugalmasságot fejleszt, testtudatosságot emel. 

A do-in gyakorlatok során elmélyült, fókuszált mozgással, légzőgyakorlatokkal, nyújtással, relaxációval támogatjuk saját testi-lelki-mentális egészségünket.

A do-in preventív és öngyógyító mozgásterápia, egyszerű gyakorlatai nem korosztályspecifikusak, nem igényelnek előképzettséget, bárkinek ajánlhatók. Mozgás, önmasszázsás és mindfulness mozgásmeditáció is egyben.

A télzáró időszakban a foglalkozások mozgássoraiban a víz elem harmonizáló energiája lesz még fókuszban, tavasszal a fa elemünket támogatjuk kiemelten, a rugalmasságot és újjászületést hirdető ébredő természethez hasonlóan.

Do-in a hagyományos kínai orvoslás tudására épülő japán mozgásterápia. A gyakorlás fő célja a testünk életenergiájának harmonizálása. A mozgásgyakorlatokat légzéssel összhangban végezzük: dinamikus vagy kitartott mozdulatokból, ki- és átmozgatásokból, nyújtásokból, meridiánpályák és akupunktúrás pontok területeinek nyomásából, ütögetéséből és masszírozásából áll, melynek lezárásaképp harmonizáló-integráló relaxáció követ.

A közös gyakorlás által megtapasztalhatjuk, hogy a belső figyelemmel végzett nyugodt tempóban átélt mozdulatok után frissebbnek, nyugodtabbnak, felszabadultabbnak, energikusabbnak érezhetjük magunkat.

A do-in ősi mozgásrendszerével ráébredhetünk arra, hogy egyszerű módszerekkel is karban tarthatjuk egészségünket, vagy valóban tartós eredményt érhetünk el öngyógyító képességeink aktivizálásával.

Testi, szellemi és mentális szinten változásokat indít el rendszeres gyakorlójában.

Testi szinten segít a helyes testtartás megtalálásában, optimális légzéstechnika megérzésében. Oldódik a kötőszövetek feszültsége, ezáltal javul a vérellátás, nyirokkeringés – anyagcsere és energiaáramlás. Az ízületi átmozgatások során az ízületek olajozottabb és tágasabb mozgásteret kapnak, a belső szerveink is légzésünk és nyújtások kapcsán is megtámogatjuk ideális működésüket. Mindezek hatására az esetleges testi korlátozottságok, fájdalmak csökkenése, megszűnése tapasztalható.

Lelki szinten belső nyugalmat, belső harmóniát, békét, teljes ellazultságot tapasztalhatunk. Növeli a testtudatosságunkat, segít a jelen pillanat örömét jobban átélni. Az idegrendszert nyugtatja, harmonizálja, emeli a szervezet paraszimatikus tónusát, amely segíti az önregeneráló folyamatainkat.

Szellemi szinten örömmel tölthet el, hogy aktívan tudsz tenni magadért, a testi-lelki-szellemi folyamataidért. Jobban megértheted az ezekkel kapcsolatos összefüggéseket, az univerzum működésében való helyedet és szerepedet is.

Email

info@harmoniajogastudio.hu

Telefon

+36 20 439 4201

Cím

2330 Dunaharaszti, Fő út 158. (az udvarban)

Lépj velünk kapcsolatba!