A jógaoktató is holtig tanul. Átdolgoztam, megreformáltam a jógaóráimat, hogy a maximumot nyújthassam neked. Olvasd el, mi változik és mi ennek az oka.

Új(ra) órák, új(ra) jóga

 

Hamarosan véget ér a nyár, mindenki igyekszik kihasználni az utolsó pihenős napokat, én azonban alig várom, hogy a Harmónia Jógastúdióban újra belendüljünk. Olyan aktív és csodás időszak van a hátam mögött, amelyet részben nektek is köszönhetek. 

Az „engedélyetek” nélkül ugyanis nem vonulhattam volna vissza a saját kis ashramomba és most nem állhatnék előttetek teljesen megújulva. Köszönöm a türelmeteket, ígérem duplán meg fogom hálálni.

 

A jógaoktató is holtig tanul

A pihenő időszakom ugyanis a családomon kívül a tanulásról szólt. Talán meséltem már, hogy mániám az önfejlesztés (is). Mindig és folyamatosan képzem magam, ahogy ezt most is tettem és teszem. Egy 500 órás jógaoktató-mester képzésbe vágtam bele, ahol hiteles tanároktól és tanítványi láncolaton belül tanulhatok. 

Fantasztikus látni, hogy mindig van hová fejlődni! És itt nem csak a gyakorlatok kivitelezésére vagy a lelki okulásokra gondolok, hanem összességében arra az útra, amely maga a jóga. Örömmel tapasztaltam, hogy kollégáim is hasonlóképp gondolkoznak, sőt, még egy kisfilm is készült a véleményünkről.  

Ez a képzés azért nagyon fontos nekem, mert a Nemzetközi Jógaszövetség engedélyével és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola kontrollja alatt zajlik. Korábban írtam már a jógaoktatók és így a saját felelősségemről is. Dühít, ha valaki humbuk-tudományt és félremagyarázott tanokat akar átadni olyanoknak, akik jógaórákon szeretnének résztvenni. Erről szóló cikkemet itt olvashatod.

Újítás a jógaóráimon

Hiszem, hogy az olyan nyugati embereknek, amilyenek mi is vagyunk, dupla annyit kell magunkat képeznünk ezen a területen, mint egy Ázsiában élőnek. Mi nem ebbe a kultúrába születtünk bele, máshogy szocializálódtunk, más felfogásokat kaptunk. Nincs is más út előttünk, mint olyan jól megismerni a jógát, ahogyan csak lehet. Ehhez pedig tanulni kell. Sokat.

De hiszem, hogy soha nem késő felismerni, ha valamit kevésbé hatékonyan tettünk. Most teljes erőmmel és lelkesedésemmel azon vagyok, hogy átreformáljam az óráimat, és egy kicsit más megközelítéssel, de mindenképp szélesebb spektrumban mutassam meg neked a jóga világát. 

Rengeteget foglalkozom újra a pszichológiával, de az emberi test tanával és – a képzésnek köszönhetően – a jóga egészségügyi vonatkozásaival is. A jövőben még inkább igyekszem arra fókuszálni, hogy a jóga által az életed minden területén segíthessek.

 Hamarosan ismét teljes óraszámmal működik a Harmónia Jógastúdió, és bízom benne, hogy minél több embernek átadhatom a folyamatosan bővülő tudástáramat.

Kövesd a Harmónia Jógastúdió facebook oldalát és a honlapot, ezeken a fórumokon mindig megtalálod az aktuális híreket, programokat.

Szeptembertől ismét teljes létszámmal várunk Benneteket!

Ha szeretnél jelentkezni hozzám órára, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot.

 

Namaste